Avsteg delgivning av tjänst upphör för SJ Division Trafik & Service

Avtalet om vissa avsteg i Spåra SJ när det gäller delgivning av tjänst för åkande personal upphör från och med den 1 juli.

Ytterligare ett steg mot en normalisering i verksamheten sker den 1 juli då det tidsbegränsade avtal som gällt sedan den 23 mars upphör.
SJ hade idag kallat till förhandling med inriktningen att förlänga avtalet om avsteg i en modifierad form till den 30 september.

Utgångspunkten för Seko har hela tiden varit att det avtal om avsteg som då tecknades var nödvändigt och gjordes i en situation som ingen tidigare varit med om. Nu ökar produktionen igen och Sekos medlemmar har under tiden ställt upp och tagit sitt ansvar för SJs verksamhet.

I och med att det nu inte blir någon förlängning av avtalet så gäller Spåra SJ fullt ut från och med den 1 juli, såväl när det gäller delgivning av tjänst som hantering av tidförskjutningstillägg.

Det innebär också att som konsekvens av tidigare genomförd förhandling om tågtjänst T20 så går all åkandepersonal på vikarielista under perioden juni till augusti.
SJ kommer att återkomma i frågan om utformning av fasta listor från och med den 1 september.

Det här inlägget postades i Lagar & Avtal, Planering och Trafikledning, Spåra SJ. Bokmärk permalänken.