Seko SJ har beslutat att säga nej till nuvarande förslag på avtal om ny schemaplaneringsmodell (IVU).

Klubbarna inom Seko SJ har idag på möte beslutat att följa styrelsens förslag om att meddela SJ att vi inte är beredda att ingå ett avtal om ny schema-planeringsmodell (IVU) i det skick som nu föreligger.

En schemaarbetsgrupp inom Seko med deltagare från samtliga klubbar har under mer än två år arbetat med frågan om ny schemaplaneringsmodell parallellt med SJ projekt om införande av det nya planeringsverktyget IVU/Rapid. Aktuella frågeställningar har även behandlats på ett stort antal möten med deltagare från samtliga klubbar under aktuell tidsperiod varvid konkreta frågeställningar och synpunkter framförts och nästan i sin helhet inarbetats i förslaget till avtal.

SJs projekt har blivit kraftigt försenat i sitt införande och tyvärr så har det även påverkat Sekos möjligheter tillsammans med Covid19 pandemin till att aktivt kunna vara med och testa, förstå och analysera systemet. Något som tillsammans med några andra frågor nu resulterat i att vi kommer meddela SJ att vi inte är beredda att ingå ett avtal i det skick som det nu föreligger i.

Det här inlägget postades i Lagar & Avtal, Okategoriserade, Planering och Trafikledning, Spåra SJ. Bokmärk permalänken.