Avtalsinformation

Avtals- och löneförhandlingar SJ 2023

Det centrala avtalet mellan Seko och Almega är nu klart och påtecknat. Det innebär att löneförhandlingarna med SJ om nya löner från och med den 1 maj 2023 blir nästa steg i årets avtalsrörelse.

Tidsplanen för förhandlingarna har förändrats under den senaste veckan, men nu har vi fått ett bud från SJ när det gäller Befattningslöner och SJ håller på med lönesamtal med de medlemmar som har individuell lön.

SJ har nu meddelat att de har en ambition att förhandlingarna ska vara klara till midsommar, men att den nya lönen inklusive retroaktiv lön inte ska betalas ut förrän i september. Denna tidplan ör inget vi har varit överens om. Men Seko kommer givetvis göra sitt yttersta för att förhandlingarna om nya löner ska bli klara så fort som det är möjligt. När det gäller översyn och ev. förändring av villkoren i kollektivavtalet Spåra SJ så finns det datum inbokade under hela hösten.

Klubbarna inom Seko SJ kommer att träffas den 30 augusti för att diskutera våra prioriteringar i arbetet med översyn av Spåra SJ.

Har du frågor, tveka inte att kontakta din lokala fackliga företrädare eller klubb för mer information.

Det här inlägget postades i Lagar & Avtal, Löneförhandlingar, Spårtrafik. Bokmärk permalänken.