Årsstämma och styrelsemöte

I torsdags den 28 april hade SJ AB årsstämma och därefter ett styrelsemöte. Några reflektioner från oss som deltog i stämman är att det skulle kunna vara intressant för fler anställda att delta i årsstämman. Visserligen finns det bara en ägare, staten som har 100 % av rösterna, men det är ändå intressant eftersom man får en bra bild av hur en ägare agerar.

Årets stämma var lite speciell eftersom flera av de ledamöter som satt i den gamla styrelsen byttes ut. Mest känt är väl att Ulf Adelsohn inte fick förnyat förtroende.
Av olika skäl byttes också flera av övriga ledamöter i styrelsen ut och det skall nu bli intressant att se vad som är ägarens intentioner med dessa förändringar. För närvarande finns dessutom endast en tillfällig styrelseordförande. Ny ordförande skall utses under året på en extra årsstämma.
Utdelning
Styrelsen hade i ett väl motiverat förslag till stämman föreslagit att ingen utdelning skulle ske. Ägaren hade dock en egen uppfattning och beslöt att bolaget skall dela ut 90 miljoner.
Detta känns inte bra eftersom jag anser att vi behöver de pengar vi drar in för att kunna investera för framtiden. Framtiden får nu utvisa vilka möjligheter vi får att investera i nya fordon mm.

Om Erik Johannesson

Ordförande SEKO SJ
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.