Blogg V45 Frontrutevärme X55

Problemet med de ”pixlade frontrutorna” på våra X55 är svårlöst.  Förare har rapporterat om att när man kör och trycker i frontrutevärmen på X55 bildas det rutmönster som man uppfattar som pixlar i frontrutan. Denna effekt kan vara så kraftigt att lokförare får huvudvärk och blir illamående.

I ett försök att försöka få bredare grundkunskap i detta fenomen fick skyddsorganisationen i uppgift av SJ att åka ner och kontrollera hur de Reginor fungerar som nu Götalandståg kör. Skyddet, TSS SJ och även Littera ansvariga var alltså nere i Göteborg i veckan där vi tillsammans testade 4 fordon i båda hytterna. Vi hade ju hoppats att det inte var någon påverkan på dessa fordon då vi slog på frontrutevärmen men tyvärr fanns fenomenet även här. När sammanställningen kommer av vårt test skickas det till ansvariga på SJ som får ta med detta resultat i försöken att lösa denna problematik.

Jag hade även uppföljning denna vecka och tillvägagångssättet var enligt det nya upplägget. Jag har bara positivt att säga. Dels att man i förhand får vetskap att man ska genomgå en uppföljning, dels att man får reda på vilka tåg man ska framföra och dels veta om vilken växling som ska göras. På vår tur i Hallsberg är det inlagt ett utbildningspaket uppe i Hagalund på vagnsdörrar. Detta var nyttigt och något man behöver ha uppdaterad kunskap i. Undrar ni om jag blev godkänd av instruktören? Jovisst, och det känns skönt att få fortsätta som lokförare ett tag till.

Vid pennan Annika Laursén

Det här inlägget postades i Arbetsmiljö, Driftstöd, Instruktionsförare, Lagar & Avtal, Lokförare, Säkerhet på järnväg, SEKO, Spårtrafik, Underhåll av järnvägsfordon. Bokmärk permalänken.