Löne- och avtalsförhandlingar SJ

Löne- och avtalsförhandlingar för 2014 pågår för fullt mellan Seko SJ och SJ. Seko SJ har lämnat ett motbud på ett tidigare bud från SJ angående löneökningar för de med befattningslöner. Vi väntar nu på en rekyl från SJ.

När det gäller SLX-tilläggen för Serviceledare ombord, så hävdar Seko även i år att de är ett befattningslönetillägg och inte någon personlig individuell lönedel. Enligt avtal ska Befattningslönedel utgå med ett fast belopp per månad och normalt vara av långsiktig karaktär. Det innebär att även i år kommer SJ ensidigt att hantera frågan om de personliga nivåerna på SLX-tilläggen för berörda medlemmar.

Förhandlingarna om nya löner för de med I-lön pågår enligt ett fastställt schema med respektive lönesättande chef.
Parterna är nu överens i frågan om att texten från det centrala avtalet mellan Seko och Almega, ”tillsvidareanställning på heltid är grundanställningsform inom spårtrafikområdet” även gäller på SJ.

Sista nu inbokade förhandlingsdagen för löner i år är den 26 november.

Det här inlägget postades i Arbetsmiljö, Bransch spårtrafik, Försäljning, Lokförare, Löneförhandlingar, Medlem i facket, Ombordpersonal, SEKO, SEKO SJ Nyttt, SJ AB, Spåra SJ, Spårtrafik. Bokmärk permalänken.