Medlemsinformation vecka 47

SJ och arbetsledning i samband med tågförseningar

SJ ledningsgrupp för SJ Division Trafik & Service har via meddelande i veckobrev informerat om deras syn på Arbetsledningsrätt i samband med tågförseningar. Om det är av feghet eller inte som ansvariga valt att inte underteckna informationen med sina namn är idag okänt för Seko.

Seko och SJ har i en nyligen avslutad förlikning inför ett avgörande i Arbetsdomstolen blivit överens om att istället för domstolsförhandling gemensamt finna en lösning på hur raster och pauser ska hanteras i trafikstörda lägen.

Att arbetsleda någon innebär också ett ansvar för arbetsmiljön för den man arbetsleder. De medlemmar som i samband med trafikstörningar eller någon annan oregelmässighet begär att få sin behövliga rast eller paus och nekas det av t.ex. OPSL, bör begära namnuppgift och befattning på berörd befattningshavare och dokumentera detta tillsammans med datum och klockslag. Denna uppgift kommer sedan att finnas med i det underlag som kommer att värderas i samband med till exempel en olyckshändelse eller olycka. Seko uppmanar samtidigt medlemmen att översända ovanstående dokumentation till sin lokala klubb.

Är du inte medlem?                                        

Det är lätt ordnat. Gå in på www.seko.se/Medlemskap/ och fyll i ansökan direkt. Dessutom betalar du bara 50 kronor i månaden under det första halvåret. Avgiften till a-kassan tillkommer. Som medlem i Seko kan du känna dig tryggare.

Välkommen till Seko – med dig blir vi starkare!

Seko Förhandlingsorganisation SJ

Erik Johannesson                                                          Stefan Zetterlund

E-post: seko.sj@sj.se

Det här inlägget postades i Arbetsmiljö, Bransch spårtrafik, Lagar & Avtal, Lokförare, Medlem i facket, Okategoriserade, Ombordpersonal, Planering och Trafikledning, Säkerhet på järnväg, SEKO, SEKO SJ Nyttt, Service, SJ AB, Spåra SJ, Spårtrafik, Trafikpolitik, Turlistor. Bokmärk permalänken.