SJ Service Center i Ånge

Sekos förtroendevalda i Ånge har i dagarna etablerat kontakt med Sekos förbundsordförande Valle Karlsson och diskuterat frågan om ett eventuellt övertagande av verksamheten på SJ Service Center i Ånge av externt företag.

Valle kommer att träffa Christer Fritzon imorgon, torsdag, och kommer då även ta upp frågan om Service Center i Ånge direkt med VD. Valle ställer sig kritisk till att outsourca hela kundtjänsten till ett bemanningsföretag utifrån det erbjudande som SJ har fått i dagarna. 

Seko SJ har idag möte med alla sina klubbar på SJ och har diskuterat frågan. Ett enigt möte konstaterade att en utflyttning av all kundtjänst, förutom för den personal som berörs direkt, kan komma att få stor påverkan också på andra delar i verksamheten i sin helhet, både utifrån ett kvalitets- och arbetsmiljöperspektiv. Nästa steg blir nu att i kommande möten och diskussioner med SJ bli överens om hur vi ska få möjlighet att påverka och vara delaktiga i kommande arbetsgrupper inför ett beslut i SJ om företaget ska behålla verksamheten i egen regi eller inte.

Bloggen kommer att uppdateras med ny information så snart den kommer.

 

Det här inlägget postades i Försäljning. Bokmärk permalänken.