STOPPA KAOSET!

Nu får det vara nog, Sekos medlemmar på SJ måste återigen få en möjlighet att planera sitt liv.

Många av Sekos medlemmar har under våren levt med att mer eller mindre arbeta på ett schema som delgivits dag för dag. Något som det har funnits en acceptans för i situationen med Corona pandemi och alla förändringar i SJs tågtrafik.

Situationen har inte blivit bättre under sommaren. Tvärtom så har sommaren ur vår synvinkel varit planeringsmässigt katastrofal.

Nu får det vara nog, nu måste Sekos medlemmar återigen få ett schema som möjliggör ett liv vid sidan av sitt arbete på SJ. Gränsen är nu nådd för vad som kan accepteras. Nuvarande kaos måste ersättas av ordning och reda i schemaplaneringen.

Seko har samtidigt även identifierat slitningar mellan personalgrupper som riktar sin frustration mot varandra. Detta är naturligtvis inte acceptabelt men är symptom på det kaos som SJ nu befinner sig i. Detta är ett organisatoriskt kaos och kan bara åtgärdas av tydlighet och långsiktighet i nödvändiga beslut som nu måste till.

Seko kommer under de närmaste dagarna att träffa ledande företrädare för SJ och framföra vår syn på kaoset inom företaget.

Sekos klubbordföranden och Seko SJ styrelse kommer också i närtid att ha ett möte för att diskutera den nu rådande allvarliga situationen i schemaplaneringen.

Det här inlägget postades i Arbetsmiljö, Lokförare, Ombordpersonal, Planering och Trafikledning. Bokmärk permalänken.