Förhandlingar…

Dagen bjöd som vanligt på möten och förhandlingar. Började dagen på Trafikledningen för att tillsammans med Björn och rep för TJ, ST och arbetsledningen försöka sätta en mindre omorganisation på TL. Efter att lagt Köpenhamn åt sidan för att återupptas i kommande förhandlingar kunde vi komma överrens, och för min del tror jag att den nya organisationen kommer att innebära ett lyft då varje chef kommer att ha ett mindre antal medarbetare att ha ansvar för. Som en naturlig del av detta kommer varje medarbetare att bli mer synlig vilket är viktigt inte minst med tanke på stressnivå, och  de höga sjukskrivningstalen på TL.

Efter TLvar avklarad knallade jag ner till Centralplan för löne & avtalsförhandlingar tillsammans med Monica och Leif. Lika smidigt som det gick på föregående förhandling, lika tungt gick det i L & A-förhandlingarna. Det ligger naturligvis i sakens natur att vi har nästan diametralt motsatta åsikter än de som arbetsgivaren har, men man kan ju tycka att vi när frågorna inte är så fruktansvärt stora skulle kunna nå nån form av samsyn rätt snabbt. Men det är ”lus på tjärad planka” hela vägen. Alla förhandlingsdatum vi satt är nu förbrukade, förhoppningsvis kan vi hitta ett par till snabbt så vi inte måste gå in på ”övertid” med alla följder det skulle ge. Vi lämnade vårt bud i ett antal frågor idag, och förhoppningsvis kan motparten återkomma imorgon, i alla fall i ett par av frågorna.

Hur som helst är jag i alla fall rätt hoppfull om att vi hinner nå en lösning rätt snart, och hittills har vi ju lyckats med att ge SPÅRA en överhalning som de flesta förhoppningsvis kommer att tycka är till det bättre. Vi har också fått till ett nytt semesteravtal där vi fick garanti för kranshelgerna från en veckas semester. En fråga som har plågat rätt stora grupper som tvingats ta ut två veckor för att kunna åka på en veckas semester.

Nä, nu är det dags att gå igenom lönelistor…kom inte o säg att jag inte vet hur man roar sig en torsdagskväll. 🙂

Peace!
/A

Om Anders Hedlund

Styrelsen SEKO SJ och Vice ordf Klubb Mälartåg
Det här inlägget postades i Driftstöd, Lagar & Avtal, Trafikledning. Bokmärk permalänken.