Instruktörer, utredare, körlärare m fl

I veckan hade vi möte i en fråga som blivit en riktig ”långbänk”: frågan om instruktörernas ”stege”. Alltså hur ”karriärvägen” skall su ut för instruktörerna, och vilka kompetenskrav som skall ställas på de som söker dessa platser. Nu gäller ju detta inte enbart instruktörerna, i viss mån hänger detta ihop med körlärare, utredare, lärare, driftstödjare, littraansvariga m fl eftersom allt på ett eller annat sätt hänger ihop.

Men hur som helst hade vi äntligen fått till ett arbetsmöte för att ta tag i frågan, och tänk så fort det kan gå när man verkligen sätter sig ner och gör jobbet. Saker som bollats fram och tillbaks under ett stort antal månader, klarades ut på en knapp dag. Ett stort tack för detta skall Kicki Forslind (instruktionsförare från Linköping) och Jan Jansson (chef för enhet Trafik) ha. De har gjort stora delar av grundarbetet, vilket gjorde det relativt enkelt att reda ut de mindre frågorna som var kvar.

Vi fick alltså till vad vi tycker är en riktigt bra lösning, och det enda som nu återstår är att lönesätta de olika ”stegen”, uppdragen, kvalikationsnivåerna eller vad man nu vill kalla dem. Hur dessa skall lönesättas kommer att hanteras av avtalsgruppen.

Nästa sak att ta tag i nu är arbetet med driftstödjarnas ”stege”, förhoppningsvis kan vi komma lika långt där bara vi kan få till ett möte där vi kan sätta oss ner och lösa de frågetecken som finns kvar.

Om Anders Hedlund

Styrelsen SEKO SJ och Vice ordf Klubb Mälartåg
Det här inlägget postades i Driftstöd, Lokförare, Ombordpersonal. Bokmärk permalänken.