En ny dimension

En ny dimension så brukar man uttrycka sig när det är något nytt och annorlunda som inträffar i livet. I mitt fall är det en ny dimension i arbetslivet som nu uppenbarats för mig.

Jag har länge tyckt att vissa av våra chefer inte riktigt passar in i järnvägsvärlden eftersom dom kommer från gamla konkurrenter (ni vet dom där som har vingar och kanske inte är lika miljövänliga som oss) och kanske inte alltid förstått hur komplicerat livet faktiskt kan vara vid vårt järnvägsbolag. Dvs jag tycker inte att dom agerar på ett järnvägsmässigt sätt vid alla tillfällen. En av våra chefer skriver ibland i gåtor och delar ut gröna och gula kort till personalen. Bildlikt i första hand, men tydligen drar han sig inte för ett och annat rött kort också.

Sakta men säkert vaggas man som anställd in i deras sätta att styra vårt järnvägsbolag. Trots att jag ifrågasätter ett och annat så vänjer man sig trots allt.

Då när jag minst anar det inträffar detta med en ny dimension i jobbet, i arbetslivet ja i hela mitt vuxna liv!!

Serviceledarna har fått ett antal (antalet är hemligt för oss vanliga dödliga) glassbiljetter att dela ut till särskilt duktiga arbetare som gjort något bra. Tydligen skall man inte slösa med dessa gåvor, utan glassbiljetter delas endast ut när en arbetare gjort något extraordinärt bra. Det är bra att vi inte slösar eftersom det är dags för krismedvetande i vårt järnvägsbolag. Därför är det också oklart hur stor glassen kommer att vara. En fyra kulors gräddglass från Triumfglass i Sävedalen kan vi nog inte räkna med.

Ja ni har förstått det hela rätt. När du har gjort något riktigt bra så kan det bli frågan om en glassbiljett från den serviceledare som uppmärksammar detta. Kriterierna verkar lite oklara. Bland annat vet jag inte om tex lokförare eller växlare omfattas, men det kommer säkert ett IM eller kanske t o m ett SJF som reglerar detta. Rättvisa är ju en dygd i vårt järnvägsbolag så det så.

Vad jag egentligen tycker detta tilltag behåller jag nog för mig själv. Jag tror att dom som kom på detta kan bli lite stötta om jag inte ger deras lilla belöningssystem en ärlig chans. Dock kan jag väl sträcka mig så långt att jag för egen del föredrar en gräddglass från Triumf i Sävedalen även om jag får betala själv.

Om Erik Johannesson

Ordförande SEKO SJ
Det här inlägget postades i Arbetsmiljö, Diverse, Lokförare, Okategoriserade, Ombordpersonal. Bokmärk permalänken.