SEKOs kongress gav ny energi!!

Blogg om SEKO Kongress 1-3 oktober 2013

Denna vecka 40, har för mig varit en riktig höjdare. Jag fick nämligen möjlighet att vara en av de 4:a ombud som representerade SEKO SJ Förhandlingsorganisation på SEKO Kongressen.

En fantastisk upplevelse med fackföreningens budskap att ”tillsammans är vi starka” och ”Utan Sekos medlemmar stannar Sverige” som en röd tråd genom dessa dagar.

Denna kongress var fylld av motioner, omröstningar och tal såsom Jan Rudén förbundsordförande för SEKO, Karl-Petter Thorwaldsson ordförande för LO och inte minst socialdemokraternas partiordförande Stefan Löfven.

Jag är nu fylld av ny energi för det fackliga arbetet och stärkt av upptäckten att mitt engagemang är viktigt och som till och med ledde till att jag höll ett anförande i talarstolen inför kongressen där jag förespråkade en bransch inom spårtrafik. Detta för att vi är och blir fler bolag på de svenska järnvägarna och att det behövs att vi går axel mot axel i arbetet mot bättre arbetsförhållanden, starka kollektivavtal och mot en arbetsmiljö där vi kan arbeta tills vi går i pension.

Vid pennan

Annika Laursén styrelseledamot i Järnvägsklubben Hallsberg

Det här inlägget postades i Arbetsmiljö, Bransch spårtrafik, Medlem i facket, SEKO, Spårtrafik. Bokmärk permalänken.