Seko SJ Medlemsinformation vecka 22

Logotyp_SekoSjAvtalsrörelsen 2015

Seko väntar fortfarande på ett första bud från SJ när det gäller förhandlingar om nya löner för våra medlemmar med befattningslöner. Sedan tidigare finns det en preliminär uppgörelse för de medlemmar som har individuell lön. Seko kommer att träffa SJ igen nu på måndag den 1 juni för att fortsätta diskussionerna om tillämpning av vissa villkor i Spåra SJ. Här handlar det i första hand om frågorna om att skapa robusthet i schemaläggning samt åtgärder för att bör skrivningen i avtalet om att sluta före kl. 19 och börja tidigast kl. 05 efter FP ska upplevas som verklig. Prio nr 1 är givetvis att få klart förhandlingarna om nya löner, vilket gör att vi på måndagens möte kommer att ta återigen ta upp frågan om bud på befattningslöner !

Vi går nu in i det tredje avtalsåret och den aktuella potten att fördela omfattar ett löneutrymme på 2,3 %. Avtalsperioden omfattar nu perioden 2015-04-01 – 2016-03-31.

Seko årsmöte med Representantskapet

I tisdags den 26 maj hade Seko sitt årsmöte med representantskapet. Sammanlagt ett 60 tal Sekoiter från de olika branscherna samt förbundsstyrelsen var samlade i Stockholm. På grund av att flera ledamöter i Sekos förbundsstyrelse lämnat sina uppdrag för andra uppdrag skedde en del inval av nya ersättare i förbundsstyrelsen. Representantskapet fattade beslut att införa särskilda tillämpningsbestämmelser till stadgarna som berör klubbarna i förbundet.

Mötet beslöt också att ge ett rött kort för Fifas inblandning i mutskandalen.

Representantskapet beslutade att ansluta förbundets medlemmar till HELP Juristförsäkring. Mer information om försäkringen finns på http://www.seko.se

Föreningsstämma A-kassan

På torsdag hade Arbetslöshetskassan för Service och Kommunikation sin årliga stämma. Stämman beslöt om val av kassastyrelse samt beslut om rambudget för 2016.

Under stämman skedde också en förändring i och med att Roal Nilssen pensioneras som föreståndare och ersätts av Alf Mellström. Alf Mellström var tidigare ordförande i Sekos Förhandlingsorganisation på PostNord AB. Vi hälsar Alf välkommen och tackar Roal för ett framgångsrikt arbete i kassan.

Är du inte medlem?                                        

Det är lätt ordnat. Gå in på www.seko.se/Medlemskap/ och fyll i ansökan direkt. Dessutom betalar du bara 50 kronor i månaden under det första halvåret. Avgiften till a-kassan tillkommer. Som medlem i Seko kan du känna dig tryggare.

Välkommen till Seko – med dig blir vi starkare!

Seko Förhandlingsorganisation SJ

Erik Johannesson                                                          Stefan Zetterlund

E-post: seko.sj@sj.se

Det här inlägget postades i Arbetsmiljö, Bransch spårtrafik, Löneförhandlingar, Medlem i facket, Säkerhet på järnväg, SEKO, SEKO SJ Nyttt, SJ AB, Spåra SJ, Spårtrafik, Trafikpolitik. Bokmärk permalänken.