Avtals- och löneförhandlingar SJ 2018

Löneförhandlingarna med SJ om nya löner från och med den 1 maj i år och till och med den 30 april 2019 påbörjas snart.

Den 1 mars träffades klubbarna inom Seko SJ och diskuterade hur vi vill att befintligt löneutrymme på 1.9% ska hanteras inklusive vilka prioriteringar som ska göras.

Möte om lönekartläggning kommer att hållas med SJ den 21 mars. SJ har redan nu meddelat att de inte kommer att bli klara med sina lönesamtal i tid för att nya löner ska kunna betalas ut i maj. Något som Seko givetvis inte ser positivt på, men inte kan påverka. SJ har dock lovat att klara av utbetalning av ny inklusive retroaktiv lön i juni.

Förhandlingar med SJ om nya löner för Seko-medlemmar med individuell lön planeras att påbörjas den 18 maj och planen är att de ska vara klara till den 23 maj. Inför de förhandlingarna har Sekos medlemmar fått möjlighet att via en särskild blankett framföra sina synpunkter på sin nuvarande lön inklusive krav på ny lön. (En länk till blanketten är även bifogad.)

När det gäller förhandling om nya befattningslöner så är datum för de förhandlingarna ännu inte helt fastställda då de förhandlingarna sker tillsammans med övriga personalorganisationer som är kollektivavtalstecknande part med SJ.

Länkat: Blankett i-löner 2018

För informationen ansvarar Stefan Zetterlund och Martin Alnebring.

Det här inlägget postades i Lagar & Avtal, Löneförhandlingar, SJ AB, Spåra SJ. Bokmärk permalänken.