Storebror ser dig!

För några år sedan kom TV programmet Big Brother till Sverige.
Man stänger då in ett antal deltagare i ett hus och filmar dom. Tittarna får sedan möjlighet att en gång i veckan rösta ut en person i huset, som man ansett inte har skött sig. Underhållning på hög nivå…

På Resebutiken i Göteborg ska man inte vara sämre. Man färdigställer butiken utefter den nya designen och installerar kameror. Kameror som är ställda mot kund och mot personalen. Lik väl bakom butiken, väljer man att ha kameror.

Till skillnad från TV programmet, så är deltagarna ovetande om övervakningen och till chefens förtret blir det svårt att rösta ut någon. Dock lyckades man använda kamerorna som hot att man på ett smidigt sätt, ser vilka som ”smiter undan vid trafikstörningar” eller att ”Jag ser allt som händer”

Denna lilla skrubb där skärmen till övervakningskamerorna står, ansågs av SJ vara låst, trotts att samtlig personal kunde komma in där, med sin lilla kodbricka.

Städerskan tyckte detta var en bra idé. För hon kunde lätt titta i skärmen och se om det var mycket folk ute i Loungen, innan hon gick dit och städade.

Tvisteförhandling är begärd och SJ anser sig inte gjort något fel.

Det här inlägget postades i Arbetsmiljö, Försäljning, Lagar & Avtal, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.