Seko utvidgar konfliktåtgärderna – varslar om strejk inom godstrafiken

Seko, Service- och kommunikationsfacket, beslutade idag att lägga nya strejkvarsel i syfte att få till stånd en lösning i den pågående tågkonflikten. Seko kräver ett stopp på missbruket av deltider och timanställningar.
 
– Vi har ännu inte fått något gehör för våra krav på en begränsning av deltider och timanställningar. Vi måste få till en lösning här och nu. Därför ser vi ingen annan utväg än att trappa upp strejken ytterligare, säger Sekos förbundsordförande, Janne Rudén.

Seko:s upptrappning berör godsterminaler för lastning och lossning i Göteborgsområdet och kommer innebära att godstransporterna på järnväg till och från Göteborgs hamn kraftigt begränsas.

– För oss handlar konflikten om att våra medlemmar är människor som lever i en tuff verklighet. De måste kunna planera sina liv, kunna betala sina hyra och känna sig trygga med att ha en försörjning som det går att leva på. Missbruket av deltider och timanställningar hör inte hemma på svensk arbetsmarknad, säger Valle Karlsson, avtalssekreterare, Seko.
De nya varslen omfattar samtliga Sekos medlemmar inom följande företag och verksamhetsområden:

–      Green Cargo, Kombiterminalen Göteborg inklusive omlastningsterminalen samt arbetsområde 1722 Kville Göteborg.
–      Baneservice Skandinavia AB inom avtalsområdet Spårtrafik

De utökade konfliktåtgärderna träder i kraft 27 juni klockan 14.00, och berör cirka 70 Seko-medlemmar. Varslet i sin helhet och mer information finns även på www.seko.se

 

Det här inlägget postades i Bransch spårtrafik, Medlem i facket, SEKO, SEKO SJ Nyttt, Spårtrafik. Bokmärk permalänken.