Medlemsinformation vecka 23

Avtalsrörelsen 2015

Seko och SJ har under veckan slutfört årets löneförhandlingar. Nu fortsätter arbetet med att finna åtgärder för att minska bortavarotiden, skapa bättre robusthet i schema- läggningen för åkande personal och inte minst att kunna få sluta senast kl. 19.00 dag före fridag. Ny lön samt retroaktiv lön från 1 april, kommer att betalas ut på junilönen.

Timlöneanställda kommer även fortsättningsvis att få en timlön som baseras på den genomsnittliga lönen (GFL). De nya beloppen beräknas vara klara under nästa vecka.

Seko har i förhandlingarna uppnått målsättningen att våra medlemmar med befattningslön ska ha samma lönestege som övriga anställda med befattningslön. Det innebär att lönepotten tillförts ytterligare 0.15 % utöver tidigare avtalade 2.3 %. Avtalsperioden gäller tiden 2015-04-01 – 2016-03-31.

För ytterligare information hänvisas till blogg http://blogg.sekosj.se

Årets JTF och e-learning

Vi påminner om att E-learning som sker på arbetsplatsen skall schemaläggas och räknas i månadstiden precis på samma sätt som allt annat arbete.

De som frivilligt avser att genomföra E-learning på annan plats, kompenseras precis som tidigare med att det förs 4 timmar till tidsbanken för lokförare och 3 timmar till tidsbanken för ombordpersonal. Skillnaden i tid till tidsbanken beror enligt SJ på att det är mer omfattande moduler som ingår i lokförarnas utbildning.

Är du inte medlem?

Det är lätt ordnat. Gå in på www.seko.se/Medlemskap/ och fyll i ansökan direkt. Dessutom betalar du bara 50 kronor i månaden under det första halvåret. Avgiften till a- kassan tillkommer. Som medlem i Seko kan du känna dig tryggare.

Välkommen till Seko – med dig blir vi starkare!

Seko Förhandlingsorganisation SJ
Stefan Zetterlund                           Erik Johannesson

E-post: seko.sj@sj.se

Det här inlägget postades i Arbetsmiljö, Lagar & Avtal, Löneförhandlingar, Medlem i facket, Okategoriserade, SEKO, SEKO SJ Nyttt, SJ AB, Spåra SJ, Spårtrafik. Bokmärk permalänken.