Seko kongress 2017

Valle Karlsson, tidigare lokförare på SJ och fackligt aktiv inom Seko SJ valdes på Sekos kongress till ny förbundsordförande. Han har senast varit avtalssekreterare i förbundet. Till förbundsstyrelsen nyvaldes Eldina Melez från SJ i Ånge och som förbundsrevisor omvaldes Stefan Zetterlund. Martin Alnebring och Lena Aldenmark valdes in i förbundets valberedning som består av nio personer. Lena valdes även till ordförande för valberedningen. 

Noteras kan att resultatet av valen är att nuvarande eller tidigare fackligt aktiva inom Seko SJ finns med i förbundet översta ledning som ordförande, ledamot av förbundsstyrelsen, förbundsrevisor samt som ledamöter av valberedningen inklusive ordförandeskapet för valberedningen. Något som är historiskt!

I representantskapet som sammanträder de år som det inte är förbundskongress, kommer Hanna Karlborg att vara ordinarie ombud från vår valkrets med Marin Alnebring som ersättare. I och med kongressen så lämnade Seko SJ tidigare ordförande Erik Johannesson efter mer än tjugo år sitt uppdrag som förbundsrevisor.

Ytterligare information från och om kongressen finns på förbundets hemsida www.seko.se

 

Det här inlägget postades i Bransch spårtrafik, Diverse, Försäljning, Lagar & Avtal, Lokförare, Lokledare, Löneförhandlingar, Meddelande från admin, Medlem i facket, Ombordpersonal, Planering och Trafikledning, SEKO, Service, SJ AB, Spåra SJ, Spårtrafik. Bokmärk permalänken.