SJ och Uppsalapendeln

SJ har beslutat att sluta köra ”Uppsalapendeln” från T25.

Seko SJ har tillsammans med medarbetarna på SJ AB under de senaste dagarna fått information om att SJ har beslutat att sluta köra den så kallade ”Uppsalapendeln” från T25.

I samband med ett ”digitalt öppet hus möte” i går den 29 augusti för samtliga medarbetare inom SJ division Trafik & Service informerade SJ att förändringen i nuläget inte bedöms resultera i någon övertalighet. Tvärtom så kommer SJ över tid ha ett rekryteringsbehov med anledning av den utökade tågtrafik som planeras att ske när de beställda nya snabb tågen och regionaltågen är på plats. SJ Depåproduktion har samtidigt också meddelat att förändringen inte bedöms resultera i någon övertalighet.

SJ Personalplanering har som konsekvens av beslutet påbörjat arbetet med att rita om förslagen på turer för åkande personalen inför T25. Ett arbete som beräknas vara klart inom några veckor.

Förutom såväl redan planerade centrala- och lokala möten angående tåg tjänsten för T25, har Seko SJ möte med klubbarnas ordförande den 25 september.

Har du frågor, tveka inte att kontakta din lokala fackliga företrädare eller klubb för mer information.

Det här inlägget postades i SJ AB, Trafik. Bokmärk permalänken.