Seko SJ Veckobrev vecka 19

Ratio har nu startat

Måndag den 4 maj startade SJ med nedbemanningen av ombordpersonal i de X2 tåg som går direkt mellan avgångs- och ankomstdestination utan uppehåll. Dessutom nedbemannas samtliga X55 avgångar från samma datum. Vi vet att det varit ett antal tuffa resor där arbetsinstruktionerna inte verkar fungera optimalt.. För att Seko och framförallt arbetsmiljöorganisationen skall kunna följa utvecklingen, så är det väldigt viktigt att alla hjälps åt med att rapportera om händelser ute i tågen.  Akuta händelser rapporteras i första hand givetvis direkt till respektive gruppchefer med kopia till Seko SJ och Skyddsombuden

Nytt hotell i Stockholm

SJ har nu kommit till vägs ände och byter överliggningshotell i Stockholm. Efter att det varit återkommande problem med det gamla hotellet så byter man hu till HTL på Kungsgatan from i kväll den 8 maj. Bytet av hotell är permanent. HTL ägs av Scandic och det borgar för att man har resurser att snabbt ta hand om en så pass stor förändring. Givetvis innebär detta snabba byte att alla rutiner inte finns på plats och vi måste alla inse att kommer att ta ett tag innan allt fungerar som vanligt. Ett visst överseende med olika rutiner är av nöden.

Seko SJ ordförandemöte

På måndag den 11 maj träffas Seko SJ styrelse samt klubbordförande i Seko klubbarnapå SJ för ett ordförandemöte. På mötet stämmer vi av händelseutveckling i de pågåendeavtalsförhandlingarna, aktuella frågor på SJ och uppdaterar oss omarbetsmiljöorganisationens arbete mm. Klubbarna har anmält in ärenden som beror på brister i hanteringen av hur man tillämpar kollektivavtalet Spåra SJ, ute på stationeringsorterna.

SJ Centrala skyddskommitté

SJ har kallat till möte med centrala skyddskommittén på onsdag den 13 maj. Fokus på mötet kommer att vara frågan om de höga sjukfrånvaron inom vissa enheter på SJ AB.

Är du inte medlem?                                        

Det är lätt ordnat. Gå in på www.seko.se/Medlemskap/ och fyll i ansökan direkt. Dessutom betalar du bara 50 kronor i månaden under det första halvåret. Avgiften till a-kassan tillkommer. Som medlem i Seko kan du känna dig tryggare.

Välkommen till Seko – med dig blir vi starkare!

Seko Förhandlingsorganisation SJ

Erik Johannesson                                                     Stefan Zetterlund

Det här inlägget postades i Arbetsmiljö, Bransch spårtrafik, Centrala Mbl gruppen, Lagar & Avtal, Löneförhandlingar, Medlem i facket, Okategoriserade, SEKO, SEKO SJ Nyttt, SJ AB, Spåra SJ. Bokmärk permalänken.