Ny Branschorganisation på Spårtrafik

Hej alla!

Hoppas att ni haft en fin Lucia och fjärde advent.

Den 12-13/12 hölls en konferens för bildandet av en branschorganisaton för oss som arbetar med järnvägar. En interimsstyrelse är utsedd tills ett ordinarie repskap utser den ”riktiga” senare i vår. Stefan Zetterlund blev invald som ledamot i styrelsen, övriga ledamöter kommer bland annat från tunnelbanan i Stockholm, Green Cargo samt pendeltågen i Stockholm.

Den nybildade branschorganisationen för oss järnvägare kommer att finansieras av samtliga klubbar inom området. Mötet beslutade om 6 kronor per medlem och månad. Det är också upp till klubbarna att nominera till styrelsen som ska utses, återkommer med information!

Förutom att komma överens om en interimistisk budget och verksamhetsplan etc. skickade vi hälsningar till våra kämpande kollegor i England, som strejkar för att behålla ombordpersonalen i tågen. Vill man skicka en hälsning från sin klubb går det alldeles utmärkt bra och kommer att uppskattas.

Seko stödjer RMT OCH ASLEF i deras kamp för en bättre järnväg i Storbritannien

Seko stödjer RMT OCH ASLEF i deras kamp för en bättre järnväg i Storbritannien

www.rmt.org.uk/homehttp://www.aslef.org.uk/

Pilotprojekt stabilare schemaläggning

Det kommer att genomföras ett pilotprojekt i Göteborg för ombordare och förare i syfte att få en stabilare schemaläggning. Malmö och Linköping har också varit tillfrågade men tackat nej till deltagande av olika skäl.

Vi i Seko SJ’s styrelse vill samtidigt önska er alla en riktigt God Jul och Gott nytt år@ Sköt om er, glöm inte att ta det lugnt och inte stressa in i det sista så hörs vi snart!

Det här inlägget postades i Arbetsmiljö, Bransch spårtrafik, Försäljning, Lagar & Avtal, Lokförare, Lokledare, Medlem i facket, Okategoriserade, Ombordpersonal, Planering och Trafikledning, Säkerhet på järnväg, SEKO, Service, SJ AB, Spåra SJ, Spårtrafik, Trafikpolitik. Bokmärk permalänken.