GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET!

Hej!
Nytt år, nya möjligheter, nya utmaningar, ny avtalsrörelse, kongress  och ny branschorganisation. Det händer mycket 2017 och det är viktigt att vi inom Seko SJ kan flytta fram våra positioner och försöker påverka där vi kan i stort och smått. 
Vi i Seko SJ styrelse kommer att fortsätta med vårt arbete med att åstadkomma stabila scheman för alla parter. Livegenskapen måste bort, vi måste ha rätt att kunna planera våra liv och kunna kombinera arbete och familj. Vi kommer att följa hur det går för förare och ombordare i Göteborg med vårt fulla fokus. Vi kommer dessutom att behöva allas hjälp för att kunna kartlägga hur illa det är och hur utspritt missbruket med sena ändringar UTAN respekt för oss som individer med ett socialt liv utanför SJ. Rapportera! Rapportera! Rapportera! Via vanliga kanaler och genom LISA, att inte kunna planera sitt liv är definitivt ett arbetsmiljöproblem.
Vi uppmanar alla klubbar att nominera duktiga järnvägare till den nya branschorganisationens styrelse som ska utses i vår.
Sista veckan i april håller Seko kongress, och vi har fyra delegater med. Det kan bli en intressant kongress eftersom en helt ny styrelse ska väljas och beslut ska fattas om hur förbundet ska drivas i framtiden – branscher eller regioner.
Seko som förbund har lanserat en kampanj 80000 på fem år. Det innebär att att vi måste vända en vikande trend där färre väljer att vara medlemmar. Förbundet har avsatt en rejäl summa pengar till värvningskampanjer och alla kan söka hjälp. Mer info kommer om hur och var man kan ansöka om pengar!”
Det här inlägget postades i Arbetsmiljö, Bransch spårtrafik, Diverse, Försäljning, Lagar & Avtal, Lokförare, Löneförhandlingar, Medlem i facket, Okategoriserade, Ombordpersonal, Säkerhet på järnväg, SEKO, Service, SJ AB, Spåra SJ, Spårtrafik, Städ av fordon, Trafikpolitik. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET!

 1. Kenth skriver:

  Återigen den här ”öka medlemsantalet”-hysterin i ett stort fackförbund. Tråkigt nog brukar det vara bland de enda gångerna man hör något från facket: ”rekrytera en ny medlem och få en trisslott!”. Allt för att kunna göda ännu fler ombudsmän (känns det som, om man får vara lite syrlig). Om ni börjar med att ta hand om, och med att ta hand om menar jag att involvera de medlemmar ni redan har nu – så ska ni se att en medlemsökning kommer av sig självt. Tyvärr jobbar alltför många fackliga i tron att, bara för att man blev vald på ett årsmöte så får man bestämma ALLT resten av året utan att någonsin rådfråga medlemmarna. Lämna gärna synpunkten till förbundsstyrelsen. För jag antar att det är därifrån idéen kommer, som hos alla andra stora fackförbund där bara medlemsantalet verkar betyda något på högsta ort.

  • admin skriver:

   Hej Kenth
   Beklagar att du inte fått svar tidigare, men tyvärr föll det mellan stolarna som man brukar säga.

   Frågan om medlemsrekrytering är en betydligt större fråga än vad man kan tro. Fackföreningsrörelsens möjligheter att driva fram bättre villkor för sina medlemmar är faktiskt helt beroende på hur stor andel av antalet anställda som organiserar sig. Just nu och de senaste åren har vi dessutom en generationsväxling på en hel del av våra arbetsplatser. Det är då också viktigt att de som är nya på arbetsmarknaden förmås att gå med i föreningarna. Seko SJ har tack vare en god lokal facklig organisation lyckats att hålla organisationsgraden uppe. Det är viktigt och kommer att vara ett övergripande mål även i framtiden. Med vänlig hälsning, Erik Johannesson

Kommentarer inaktiverade.