GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET!

Hej!
Nytt år, nya möjligheter, nya utmaningar, ny avtalsrörelse, kongress  och ny branschorganisation. Det händer mycket 2017 och det är viktigt att vi inom Seko SJ kan flytta fram våra positioner och försöker påverka där vi kan i stort och smått. 
Vi i Seko SJ styrelse kommer att fortsätta med vårt arbete med att åstadkomma stabila scheman för alla parter. Livegenskapen måste bort, vi måste ha rätt att kunna planera våra liv och kunna kombinera arbete och familj. Vi kommer att följa hur det går för förare och ombordare i Göteborg med vårt fulla fokus. Vi kommer dessutom att behöva allas hjälp för att kunna kartlägga hur illa det är och hur utspritt missbruket med sena ändringar UTAN respekt för oss som individer med ett socialt liv utanför SJ. Rapportera! Rapportera! Rapportera! Via vanliga kanaler och genom LISA, att inte kunna planera sitt liv är definitivt ett arbetsmiljöproblem.
Vi uppmanar alla klubbar att nominera duktiga järnvägare till den nya branschorganisationens styrelse som ska utses i vår.
Sista veckan i april håller Seko kongress, och vi har fyra delegater med. Det kan bli en intressant kongress eftersom en helt ny styrelse ska väljas och beslut ska fattas om hur förbundet ska drivas i framtiden – branscher eller regioner.
Seko som förbund har lanserat en kampanj 80000 på fem år. Det innebär att att vi måste vända en vikande trend där färre väljer att vara medlemmar. Förbundet har avsatt en rejäl summa pengar till värvningskampanjer och alla kan söka hjälp. Mer info kommer om hur och var man kan ansöka om pengar!”
Det här inlägget postades i Arbetsmiljö, Bransch spårtrafik, Diverse, Försäljning, Lagar & Avtal, Lokförare, Löneförhandlingar, Medlem i facket, Okategoriserade, Ombordpersonal, Säkerhet på järnväg, SEKO, Service, SJ AB, Spåra SJ, Spårtrafik, Städ av fordon, Trafikpolitik. Bokmärk permalänken.