Medlemsvecka v. 17 Jobba rätt!

Årets medlemsvecka för Seko börjar närma sig och Seko SJ vill därför redan nu uppmärksamma vad vårt fokus kommer vara i år.

Seko SJ vill inte att våra medlemmar ska känna sig stressade, slarva med arbetsmiljö/moment eller bryter mot gällande regler och avtal. Därför vill vi att samtliga medlemmar lägger fokus på att ”Jobba rätt” under v.17!

Den 27 april kommer våra klubbar informera om vad exakt ”Jobba rätt” innebär samt be er att fylla i en enkät för att få in i vilken omfattning turer eller arbetsmoment är felaktiga eller upplevs att arbetstiden inte räcker till för uppdraget.

Bakgrunden till årets tema är att Seko SJ under många år har identifierat brister i arbetsmiljön kopplat till turer och scheman. Vi har också fått indikationer från arbetsgivaren att OSA-direktiv (organisatorisk och social arbetsmiljö, AFS 2015:4) ska ses som en ”rekommendation”. Försök att få stabilt schema har pågått under flera år och Seko SJ vill med denna insats visa i vilken omfattning detta påverkar fritid och arbetsmiljö för er medlemmar.

Seko SJ vill att ni medlemmar ska ha en hållbar arbetsmiljö, scheman som håller och att ni orkar jobba ända fram till pension!

Vi hoppas med denna aktivitet under en hel vecka få:

• medlemmar inte utföra arbetsuppgifter på sin fritid

• tar med sig detta arbetssätt framöver

• skapa en bra arbetsmiljö och god säkerhetskultur, då detta är en avgörande faktor för våra jobb

• påvisa genom felaktigheter (i t ex turkonstruktion) att ni medlemmar dagligen ”räddar” arbetsgivaren, då vi löser deras problem

Det här inlägget postades i Arbetsmiljö, Medlemsvecka. Bokmärk permalänken.